Strawberry Cheesecake


Ben & Jerry's är typ det bästa när man har ont i halsen, eller ah är sjuk, och därför tog jag en ny smak från frysen och åt, haha..
Men jag kan dock säga att den här smaken inte var den godaste jag ätit. Kommer inte köpa den igen i alla fall, blääää!

Tja jag är sjuk

 
Nu kommer det här inlägget bli ett såntdär standard "hej jag är sjuk"-inlägg. Men whatever! Nu fick ni reda på att jag är sjuk i alla fall..
Blev väl smittad i måndags då jag satt omringad av fyra personer som var sjuka och som gjorde mitt första nationella prov tillsammans med. Ett muntligt i svenska, nu är det överstökat. Woho!
Sen mådde jag jättedåligt i fredags men kämpade mig igenom hela dagen i skolan, i lördags var jag typ friskt och igår mådde jag uselt, hade då också så tråkigt att jag drog mitt highscore åtta gånger på subway surf haha. Har inte feber längre, men är fortfarande dunder förkyld och har hosta så sitter nu och har tryckt i mig en vitamin tablett, grapefrukt och litchi. Dessutom ska jag nu spela sims och ha min katt som sällskap, wohooo!

Fjärde fotoboken

 
Idag landade min fjärde fotobok i min brevlåda.
Beställde från ett annat företag den här gången, och fick den för under hundralappen (fastän den egentligen kostade mer än 400 kronor). Slängde ihop en på en kväll och vad passar inte bättre än att lägga ihop massa vinterbilder nu när det är vinter? Hade inga andra bilder ändå som jag kunde ha i en fotobok, då jag mer eller mindre hade tomt i mitt bildarkiv, för att jag använt de andra bilderna till andra fotoböckerna. Slängde även in ett ordspråk mitt i boken, för att få den lite annorlunda än dom andra.
Ville egentligen att framsidan skulle varit mer utzoomad, då den nu blev ganska beskärd och fick därmed sämre kvalité. Sen är jag inte jättenöjd med kvalitén på vissa bilder, men det är nog bara jag som lägger märke till det. Men jag ska väl ändå inte klaga eftersom jag ändå fick den så billigt? Kul att prova olika företag och så med! :)

Hamnat i en svacka

 
- Bilder tagna med min Iphone 5.
 
Jag tror jag har hamnat i en såndär svacka igen, för jag har verkligen ingenting att uppdatera!
Hade inte tänkt att bilderna från Malta skulle komma så tätt, då dom var tidinställda, och det var meningen att jag skulle blogga där emellan. Men har varken haft tid eller ork.
Bilderna är förresten från någon av min och Mikaelas powerwalks. Vi har börjat bli riktigt duktiga på det faktiskt!
I två veckors tid har vi varit ute, trotsat kyla och snön som kom tillbaka och gått mer eller mindre 1 mil varje dag. Wohoo!

2 439 km från Göteborg #4

 
Haha åh, det är sjukt vad jag saknar detta stället! Varmt, underbart, bad, många shoppingrundor, bussåk, båtåk, skrattattacker, nya platser, nya människor, bikiniranden jag var "stolt" över för att det var november, maten, marknaderna, utsikten från balkongen, min första flygresa, Tyskland. Åh allt verkligen. Bästa!
Skulle verkligen inte tacka nej till att åka dit igen, och tack för att vi inte bokade bara en vecka, utan nästan två. För till och med det var nästan för lite. Haha.. Ta mig tillbaka!
Nu är i alla fall alla bilder från resan upplagd, efter si så där tre månader. Om ni vill kolla på dom igen är det bara att klicka på "Resor och äventyr" i kategorierna! :)

2 439 km från Göteborg #3

 
Den näst sista dagen i Malta gjorde vi vår sista shoppingrunda och gick vi runt hela huvudstaden (som inte var stor alls) och det slutade med att jag fick solsting och var tvungen att sätta mig i skuggan och dricka och äta. Blä!

Ir-Ramla L-Hamra

 
I området där vi bodde i Malta var vattnet helt stilla hela tiden, men när vi åkte över till en av de andra öarna, Gozo, och åkte till stranden Ramla Bay var vågorna jätte höga och drog med en längre och längre ut. Läskigt men ändå kul på samma gång, haha! När vi åkte dit andra gången var vågorna dock inte lika höga. Stranden var förresten alldeles brun/röd och det såg ut som om man hade curryfötter, haha.

Bekännelser

 
- Jag har tänkt hela tiden "att det är så långt till gymnasievalen så jag hinner tänka massor". Jag har alltså varit väldigt lugn till det, men nu har jag insett att om ungefär tre veckor ska valen vara inlämnade, men jag är ändå helt lugn inför det. Har iprincip ingen "panik" alls, och är glad över att jag har tre val som jag vet och att jag har gått utifrån mig själv - inte gått efter någon kompis eller så, utan bara efter mig själv.
 
- Jag älskar te. Har inte gjort det innan (bara tyckt det vart okej och druckit det då och då), men när jag var utomlands drack jag minst en kopp varje dag och det fortsatte när jag kom hem. Det har nu blivit så att jag till och med har tepåsar högt och lågt, i min väska, i min plånbok, i min jacka, ja lite överallt helt enkelt! Har till och med en mugg i mitt skåp i skolan, och kan lätt gå och hämta tevatten i cafét i skolan eller koka vatten i vattenkokaren som finns i klassrummet.
 
- Jag får ofta veta att jag har en väldigt fin "egenskap" och det har jag hört sen jag gick i tvåan. Får främst veta det av lärare. Egenskapen är att jag är väldigt omtänksam, bryr mig väldigt mycket om andra, och tänker mer på andra än mig själv. Jag kan alltså ha lite svårt för att vara egoistisk, medans jag tycker att jag är det jämt. Jag får ofta höra att jag är det typ av person som inte låter någon vara ensam, ingen ska liksom få lämnas utanför. Och jag ska också försöka hinna träffa alla personer och göra allt fastän tiden inte räcker till (om det är flera saker samma tid), så jag försöker alltid "knyta ihop säcken" och hinna med allt ändå. Jag vill liksom inte säga nej till någonting, mest för att jag känner mig som världens svikare då. Jag mår också väldigt dåligt när någon annan gör det, och känner på min när dåliga saker har hänt. Vet många som är likadana, men jag är tydligen enligt många extrem.
 
- I min släkt är det är ingen annan än jag (som jag är helsläkt med, ingift räknas inte) som är vänsterhänt. Ingen annan är laktosintolerant och ingen annan mer än mig har melerade ögon.
Finns nog lite andra grejer också, men det var det jag kom på nu. Jag är jag, har bara kommit med nya grejer och inte ärvt något, haha..

Azure Window

 
Hade helt glömt bort bilderna från Malta. Satt här och längtade tillbaka så himlans mycket, värme, sol, bad, mamma och syster och ja, allt var så underbart! Lätt att jag vill tillbaka dit igen.
Bilderna ovan är i alla fall från en av de sista dagarna, då vi åkte, för andra gången, till en annan ö som heter Gozo och var tvugna att åka till Dwejra där Azure Window finns. Helt magiskt var det där! 
När man gick på klipporna kändes det som om man gick på månen, haha, vattnet var så grymt fint och det skvätte upp på bergen. Det var sjukt varmt den dagen med, så vi letade desperat efter ett ställe där man kunde bada. Men vi hittade inget, så vi fick åka till ett annat ställe istället.
Bara för att jag glömt lägga upp bilderna från resan kommer jag att lägga upp dom då och då under denna veckan.

Nu snackar vi

 
Nu snackar vi nitskärp!
Fick bland annat med mig detta nitskärp hem från Göteborg i måndags, då jag och Mikaela hann gå och shoppa en snabbis innan vi spelade Laserdome.
Mitt förra, som jag köpte på en marknad på Malta, har mer eller mindre gjort sitt nu (såg ut ungefär så här, fast med silvriga nitar i stället för svarta). Nitar har låssnat och det håller på att gå av. Synd att jag blivit så van vid skärp, och tycker att det är så snyggt, att jag mååååste köpa ett nytt! Har letat här, hemma i Sverige, ett tag nu men inte hittat något jag fastnat för. Men det här, åh!
 
Nu ska jag ut på en powerwalk med min vän som är tidigare nämnd. Tredje dagen i rad med powerwalk med henne, vi är grymma ju! Igår gick vi till och med över en mil, tror dock inte det blir lika långt idag, men nästan!

Svar på frågor och såntdär

- Vet att mitt öga ser scary ut, men tro det eller ej, det är min eyeliner som ligger fel. Haha.. :(
 
Fick hur som helst en förfrågan om jag kunde svara på en tjejs fråga i ett inlägg. Självklart kan jag göra det!
Men ni verkar ha varit väldigt frågande nu det sista, vilket är jättekul, och därför svarar jag på några andra samtidigt!
Dessutom har jag aldrig, någonsin i hela mitt liv, haft en frågestund så here we go! Haha.
Den sista frågan är dock en riktigt gammal fråga, från i somras/höstas. Men kom och tänka på den och tyckte att den var passande när det ändå dök upp en annan fråga om ungefär samma sak!
 
Hur långt tog det för dig att få paketen från KanDee?
Förra gången beställde jag innan klockan tre och då fick jag paketet dagen efter. Nu tog det cirka en vecka då jag beställde dagen efter julafton och sen var en del röda dagar där osv. :)
 
Hur mycket kostade halsringen?
- 19 spänn, kap!
 
Vilken sida köpte du iphoneskalen på? Hur snabb var leveransen?
- Jag köpte dom på fyndiq! Jag beställde skalen på onsdagkväll och fick två skal i fredags och ett igår. Så två till tre arbetsdagar! :)
 
Hur många grejer från Kandee har du?
- Emn.. Tre linnen och några smycken. Tror inte något mer? Men mer ska det bli minsann, är helt insatt på dom kläderna och kollar hemsidan minst en gång per dag. Hahaha!
 
Vad var det i det andra paketet? Hur såg det/dom iphoneskalet/iphoneskalen ut?
- Det var en transparent iphoneskal, alltså ett helt genomskinligt, och några skärmsplaster.
 
Vad kostade parfymen innan du köpte den? och vad fick du den för när den var på rea?
- Jag är inte helt säker, men kollade The Body Shop's hemsida nu och där hittar jag inte 100ml som jag har. Men 50ml kostar 225 kronor så jag antar att 100ml ligger på sisådär över 400?
Men min syster fick den för 130 spänn, när hon var på medlemmarnas reamorgon. Så det var ett riktigt kap, verkligen!
 
Varför tycker du The Body Shop är så bra?
- Dom har sjukt grymma produkter, dom är hållbara/har kvalité, hud&hårvårdsprodukterna luktar gott och är sjukt dryga. Men det bästa av allt - dom testar inte på djur. Är så emot det! (Köper inga produkter med märken som gör det längre, bojkottar allt sånt nu för tiden.)
Sen är dom flesta produkterna ekologiska eller fairtrade och det är ett stort plus det med.
Så köp där, riktigt värt!

Love etc..

 
Denna underbara parfymen fyndade min syster hem till mig här om dagen.
Den är verkligen framtagen med kärlek av The Body Shop, för den luktar vääldigt gott!
Älskar verkligen The Body Shop, har grejer högt och lågt därifrån.

Laserdome

 
I julklapp av min bästa vän Mikaela fick jag att åka iväg och spela Laserdome med henne.
Hade aldrig gjort det tidigare och igår bestämde vi att vi skulle dra iväg och spela idag. Det var så fruktansvärt roligt, det här var verkligen inte sista gången jag åkte dit kan jag säga - trots att jag kom hem med blåsor på fingrarna. Grymt avslut på detta lovet. Åh!

Hello there, beautiful


Beställde hem iphoneskal häromdagen och dessa två dumpade ner i min brevlåda igår. "Tyvärr" var jag inte hemma på hela dagen, då jag först var med min vän Ebba och sen nästan direkt åkte hem till min bästa vän Mikaela och låg på ett golv och lyssnade på musik och snackade i några timmar, så såg inte paketen i mitt rum förrän jag kom hem på natten. Blev redan då, trots att jag inte såg så jätte mycket av dom eftersom det var mörkt, helt kär i skalen. Så snygga!
Har inte bestämt mig vilken jag tycker om mest än, skalet med rådjuret på är mer glansigt och det andra är mer matt. Gillar verkligen att det är matt, men tycker det andra är gulligare. Haha ååååh, jobbigt!
Förövrigt kommer ytterligare ett paket med iphonegrejer på måndag hem till mig, wohoo.

Från KanDee

 
Idag blev det en shoppingtur med mamma i Göteborg där jag hittade massa fint!
När jag kom hem låg ett paket från KanDee i brevlådan till mig också, hur najs är inte det?!
Var så otroligt nöjd sist jag beställde hem därifrån så beställde ett till paket någon gång i mitten av förra veckan, men eftersom det varit så mycket helgdagar nu blir allt mer eller mindre försenat, fick jag det inte förrän idag. Hade i alla fall beställt ett svart linne med vita fjädrar, lite smycken (t ex den stela halsringen ovanför, har redan en halsring men ville ha en smalare) och så hade min vän Sandra beställt en jacka i samma order.
Inte nog med det klickade jag hem lite grejer precis när jag kom hem från stan. Woho!

Gott nytt år

 
2013.
Hade en jätte mysig nyårsafton igår som spenderades först hemma hos min vän Mikaela med fyra andra godingar och det slutade med att vi åkte hem till en annan kompis och hos han var det rätt mycket folk. Var väl hemma hos Mikaela igen efter två någongång och vid fyra somnade tre av oss i soffan. Jag låg vaken till fem och ramlade då ner på golvet och somnade, haha..